Nick postavy: Shanir (the Insane)
Class/main spec: Rogue / Assassination (na Cate rozlišovanie main a off specu u roguny je dosť pritiahnuté za vlasy, keďže sú boss fighty, kde sa hodí jeden spec a na inom boss fighte druhý spec, veľa záleži aj od taktiky akou guilda ide na bossa a zloženia raidu - napr. Halfus ak sa drží pri bossovi drak, tak combat trhá škaredo a hneď na ďalšom boss fighte - Theralion a Valiona sa uplatní špeciálne upravený subtlety spec. Cata je úžasná za rogunu, že vyžaduje všestranné využitie všetkých troch specov, ak chce hráč dosahniuť maximálny výkon - nebavíme sa teraz iba o DPS, lebo sú fighty, kde rogue plní veľa taktických záležitostí a vie tak uľahčiť prácu raidu - viď napr. Theralion a Valiona a Rohash)
Věk: 29
Link na armory: http://armory.twinstar.cz/character-she ... &cn=Shanir
Jak dlouho vlastníte tento char: od čias TBC, vlastnoručne vyexpená - 322 dní played time na rogune
Váš raid time: kým nie som pracovne vyťažený a nemáme zrovna basketbal (momentálne zisťujeme ako to túto jeseň bude vyzerať), tak platí u mňa 24/7
Vypište vaše všechny předcházející guildy a důvody odchodů:
Crusaders of Light- na TBC to bolo farmenie, od WotLK-u som sa prepracoval na CL, člena vedenia, guilda zanikla po odchode členov na TBC server
Dragonslayers - ako skupinka hráčov sme prišli do tejto guildy, opäť CL, člen vedenia a RL, guildu sme vytiahli na tretie miesto u aliancie, potom si jeden hráč vzal GuM-a a začal si vytvárať pravidlá pre seba a jeho pätolízačov
Crusaders of Light- snaha nakopnúť guildu po návrate hráčov z TBC servera, člen vedenia, CL a RL. Dôvod odchodu: Jassanek a jeho hrubé porušenie dohody vo vedení. Čo bolo smutnejšie, niekoľko hráčov z tejto guildy si dalo k vám prihlášku bez toho, aby ostatných členov guildy upozornili na koniec guildy...
Horny Head Hunters - po odchode som uvažoval už nad SFU, lebo sa mi páčila vaša vízia (trochu som si popísal vtedy aj s Craftym), ale zvíťazili kámoš Rudii v HHH, člen vedenia + RL, dôvod odchodu: vedenie zaspalo v čase, keď sa darilo, prestali sa doberať hráči a postupne ubúdalo hráčov a nebolo čím doplniť
Ashes for Ashes- presne si názov nepamätám, člen vedenia, guilda stroskotala na neefektívnosti vedenia, boli tam ľudia, čo si z toho robili diskusný krúžok a neprichádzali žiadne činy, navyše vedenie bolo nefunkčné - jeden člen si chodil na achievmenty s EA a kašľal na raid guildy a vedenie voči tomu vôbec nezasiahlo...
Endless Agony - dotiahol ma tu parťák z HHH Spamzor, člen vedenia, RL. Guilda doplatila na to isté ako HHH, nedopĺňali sa rady a vo vedení sú ľudia, čo vôbec netušia ako sa má guilda viesť - dôkazom toho je, že niekoľko mesiacov som sa o guildu staral v podstate sám a predo mnou Drizt a Moulus (dopĺňanie guild banky, nábor, raidy) - nebavilo ma to na konci vôbec. Koniec pre mňa nastal v momente, keď sa vedenie zachovalo ku mne ako členovi nekolegiálne, a to napriek tomu, že som mal pravdu a postavilo sa na stranu ľudí, ktorí chceli guildu rozbiť a chodiť 10 man raidy, kde mali miestečko zabezpečené...
Jaká je Vaše motivace vstupu do <SFU> ?
Po tom čo som si prešiel pár guildami a zažil si v nich svoje, postavil som si nejaké podmienky na guildu: aliancia, seriózny 25 man, silné vedenie s perspektívou, guilda, ktorá prežila ťažké časy, aby zamierila za silnými zajtrajškami - teda musí tam byť kolektív, ktorý sa vie v správny čas zomknúť a odhodiť svoje preferencie a potiahnúť za tú istú stranu povrazu. Už prvé podmienky urobili veľkú časť selekcie a zvyšné body ma priviedli k vám.
Ale nie je to len o tom čo chcem ja od guildy, ale aj čo môže guilda získať odo mňa. Mám 29 rokov, viem, čo chcem a viem si ísť za tým. Ľudia čo ma zažili v guildách, vedia, že mi nerobí problém pustiť po dohode nejaký equip, ak je to v prospech guildu / raidu. SFU získa hráča so skúsenosťami - hráčskymi, s vedením guildy, s vedením raidu. Farmenie je moja obľúbená činnosť, takže guild banka si určite prilepší a hráči u mňa nájdu rýchlo surky, ktoré by museli dlho farmiť a nie sú v AH. Ďalej hráča, ktorý sa nebojí špinavej práce - viď nahodiť subtlety spec u Valiony a Rohasha a nebúšiť si ego pohľadom do skady/recountu. Človeka, ktorý neleavne guildu, lebo sa nedostal do raidu - budem online farmiť alebo budem na telefóne v prípade potreby. Hráča, čo je schopný sa hrabať celú noc v logoch a urobiť úpravu taktiky, zostavenie setupu (toto som robil pri progresse v EA a vďaka tomu padol Chogall 10 hc, Sinestra 10, Nefarian 10 hc, Conclava 10 hc a bol som pri progresse Councilu 10 hc a Al Akira 10 hc - bohužiaľ v guilde nebolo dosť skillerov, aby sa to zabilo za môjho pôsobenia)
Čím splňujete požadavky na Profi přihlášku?
No podmienky máte nastavené následovne:
- požadujeme 365+ ilvl postavu (bez PVP vecí) = CHECK
- značná znalosť theorycraftu, znalosť taktík = CHECK
Prvé si viete skontrolovať a čo sa týka druhého, tak začnime theorycraftom. Bol by som nerád, keby sa objavili otázky typu, akú stratu dmg za 1 sek predstavuje situácia, kedy má roguna plnú energiu a pod.
Tí čo hrajú WoW PVE serióznejšie poznajú stránky typu http://forums.elitistjerks.com a stačí si do googla doplniť slovíčka cata rasa a spec, prípadne dodať guide
Na elitistjerks nájdete drtivú väčšinu odpovedí, čiže si myslím, že je zbytočné tu prekladať a prepisovať veci, ktoré sú na týchto stránkach pre jednotlivé specy popísané a keď sa dobre pohrabete, tak nájdete aj také finty, ktoré ability ide použiť na jednotlivé ability bossov (čo ma bohužiaľ v najbližšej dobe čaká keďže som stratil svoju databázu...)
Neberte toto ako drzosť, ale pozeral som si aj iné prihlášky a dávate uchádzačom otázky z týchto stránok, pre mňa je toto základ, je tam kopec dobrých informácii (talenty, glyphy, profky, rasy, hodnoty jednotlivých statov, neaké rady), ale sú tam niektoré veci zgeneralizované a neplatia pre všetky situácie. Dôležité je vždy uvažovať o tom, čo sa napíše a či je to v danej situácii aj pravdou.
Poďme sa radšej pobaviť o veciach, ktoré si veľa hráčov neuvedomuje a veľakrát sú rozdielom medzi dobrým hráčom a výborným hráčom. U roguny je potrebné si uvedomiť, že je to silný single target dmger (assa a subtlety) a totálny cleave master na dva targety (aký pekný pocit vidieť v skade warriora pod sebou

Ďalej dobrý rogún musí vedieť používať všetky svoje ability, aj keď na prvý pohľad sa zdajú ako nepoužiteľné - napr. Evasion na dotankovanie bossa (v DS sme dali Thorima na HC vďaka tomu, že som ho tankoval 20 sekúnd za rogunu - Evasion a 5 sekúnd neskutočného štastia) alebo Gouge a Blind na Sinestre, Redirect + Kidney Shot na mobku, ktorá by dostihla hráča - ako sa hovorí šťastie praje pripraveným
Ďalšia dôležitá vec Feint + glyph + znalosť abilít bossa = šetrenie many a uľahčenie práce healerom a niekedy rozdiel medzi smrťou a životom - veľa rogún na to kašle...
Thrown nie je na srandu a v niektorých fightoch sa ním dá udržiavať deadly poison na targete (napr. Nefarian)
A týchto detailov je nespočetne a to je to, čo robí hráča
Celá CATA je o tom uvedomiť, že už neexistujú univerzálne talenty, ale že je dôležité sa prispôsobiť situácii a vedieť vybrať spec, talenty, glyphy, prípadne k tomu dorobiť gear a ak sa tak správa čo najväčšia časť raidu, tak to brutálne uľahčí progress
Čo sa týka znalosti taktík, no keďže som chystal taktiky v EA a dali sa tam zaujímavé killy, tak niečo naštudované je. V podstate mi stačí dodať video a viem si z neho naštudovať čo potrebujem (viď Valiona a Realm alebo Rohash)
Myslím si, že toto sú, ale veci, o ktorých môžeme skôr pokecať cez TS ako to tu rozpisovať
Tak ešte print screen UI s popisom

1. cd a trvanie vybratých abilít (zvyčajne ide o záchranné ability)
2. rezisty (sledujem počas raidu či náhodou nejaký dôležitý resist nechýba - utiekol som z rangu, nedostal som buff, skončilo trvanie totemu - stať sa môže čokoľvek)
3. cd na Redirect a trvanie buffu (v tomto prípade shadow Dance)
4. check či mám všetky dôležité buffy na rogunu (5% statov, 20% AP, agi+str, stam)
5. cd dôležitých buffov, abilit, potiek atd. - maximalizácia dmgu
6. sledovanie aur na haste, crit a dmg
7. healbot (sledovanie stavu raidu + TotT)
8. percentá targetu (dôležité v assa specy + u locka + v situáciach, keď boss na presných % prepne fázu alebo použije abilitu)
9. stav energie a combo pointov
10. sledovanie mojich HP, ak klesnú pod určitú percentuálnu hodnotu, naskočí upozornenie (dôležité u Valiony v Realme, prípadne u Rohasha)
11. debuffy od bossov (DBM ani DVE ma nechytili, tak som si to spravil v POWA)
12. cd a trvanie defenzívnych abilít
13. trvanie cc na targete
14. cd na kick a trvanie debuffu na targete (Vendetta)
15. trvanie debuffov na targete (moje bleedy + deadly poison)
16. sledovanie debuffov na 8% spell dmg taken a 5% spell crit
17. sledovanie či na bossovi je redukcia armoru, či je o 4% zvýšený physicall dmg na bossovi, sledovanie či je vylepšený dmg na bleedy a či je na bossovi vôbec nejaký bleed (subtlety spec)
POWA mám nastavené z istej časti aj na raid leadrovanie - sledovanie rezistov, aur, debuffov. Na WotLK-u som mal dokonca názvy abilít aj nahraté zvukovo, tu sa s tým ešte budem musieť pohrať

Používam ešte DBM a DVE, MSBT, Skadu a bohviečo to tam ešte mám
Binding vidíte, macrá mám zostavené podľa vlastných potrieb - všetko musí byť nastavené tak, aby mi to vyhovovalo na daný fight a daný spec - to znamená, že pre každý spec mám všetko nastavené - od gearu (áno na každý spec sa snažím mať osobitný gear kvôli enchom, reforgom, gemom), bindov, macier až po nastavenie addonov - to či sa to páči vám, nechám na vaše subjektívne ohodnotenie, ak sa naskytne dobrý nápad, tak zakomponujem, UI mením pravidelne podľa potreby a preferencií.
Napište nám něco o Vás (info z real lifu):
Volám sa Paťo, žijem v Bratislave (vyrástol som v Poprade), mám rád dobré pivo (najlepšie je z Čiernej Vody, kde si ho sami varia), dobré jedlo, z času na čas cigárku (nie cigarety!) a k tomu pohárik dobrej whiskey
Vyštudoval som právo, venujem sa organizovaniu letných festivalov a spoločenských podujatí.
Prihlášku som plánoval podať v druhej polke mája, ale nahromadilo sa mi toľko práce, že som bol rád, že mám 8 hodín spánku a nepovažoval som za dobré hlásiť sa do guildy a potom v nej neraidovať. Takže prihlášku podávam teraz, keď mám čas venovať sa WoW. Venujem sa jednej činnosti a to na 100% ako dvom alebo nebodaj viacerým a každej menejcenne.
Milujem basketbal (aj aktívne), Inter Miláno - Forza Inter, New York Rangers a filmy (výpravné, dobrodružné, scifi a filmy o prežití) a túto jeseň a zimu nás čaká veľa dobrých filmov. A hlavne sa opäť otvorí projekt Akty X v FBI v podaní vekom poznačených hlavných hviezd tohto kultového seriálu.
S kamošmi z výšky si párkrát do týždňa doprajeme pár hier Heroes of the Storm
Z času na čas si urobíme vlastný session, kde padajú hlášky typu:
- Paťo, otvor druhú fľašu whiskey
- Majo, to bola už druhá fľaša whiskey, čo sme dopili...
No čo dodať na záver, hádam ste niekto z BA alebo okolia a môžeme skočiť na pivo a pokecať, aspoň sa dozviem niečo nové, čo sa udialo na TS počas 4 mesiacov mojej neprítomnosti a hádam mi prezradíte niečo viac o sebe ako guilde.
Pozdravujem známe tváre Sarger, Peterk, Virgil, Soleho a teším sa na vaše prípadne otázky